SKLADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ
Skladové hospodářství GASTRO32
Skladové hospodářství GASTRO32 je určen pro evidenci a sledování skladových zásob. Pro každé středisko eviduje zásobu ve skladových cenách. Zatížení skladu je pomocí nákupů nebo převodek z ostatních středisek Odpisy jsou pomocí připojených pokladen nebo pomocí odpisových skladových dokladů.
Aktuální účetní zásoba se porovnává přes fyzické inventury se skutečným stavem. Inventurní rozdíly se dorovnávají prodejem a odvodem dodatečné tržby. Velké množství sestav analyzuje hospodaření středisek v nákladových cenách a maržích vůči prodejním cenám na pokladně. Receptury a kalkulace slouží pro odpisy skladů, výpočet marží a návrh prodejních cen při dodržení plánované marže.
SKLADY
Správa ceníků zboží včetně aktuálního stavu na skladě.
NÁKUPY A DOKLADY
Přehledný export zboží z dodacího listu s možností využití více středisek.
INVENTURY
Přehledný modul inventury, který Vám pomůže v evidenci skladového zboží.
Sklady pomocí systému GASTRO32
- Centrální ceník zboží. Možnost definice vlastních jednotek.
- Sledování skupin zboží.
- Výroba a bourání slouží pro práci s recepturami jako s výrobky. Totéž zboží lze nakupovat a současně vyrábět. Jedná se např. o nakupované a vyráběné polotovary, které lze evidovat na jedné kartě.
- Řešení rozvařené výroby v inventurách.
- Výpočet stavu skladů a pohybů na skladech i zpětně za zadaná data. Takto se řeší zrcadla prodejů na skladech.
- Převody mezi středisky se změnou jednotky, beze změny jednotky nebo kombinovaně. Např. nákup na hlavní sklad dle jednotek a názvů dodavatele, převod na kuchyni v globálních názvech a jednotkách použitých v recepturách.
- Kontrola správnosti skladových cen porovnáním cen na kartách s cenami běžných nákupů s možností automatické korekce skladových cen.
Receptury v systému GASTRO32
- Tři úrovně receptur s možností vkládání podreceptur do receptury. Možnost odepisování různých středisek v rámci jedné receptury.
- Hromadné opravy receptur záměnami surovin.
- Hromadné záměny přemarkovaných surovin surovinami na skladě.
- Vyhledání surovin v tržbách – dohledání receptur, které odepisovaly surovinu.
- Receptury lze vytvářet i v jiné instalaci Gastro – funkce pro synchronizaci receptur vytvo-řených v jiné aplikaci. Přenosy receptur přes USB, mail nebo automatizovaně přes FTP server.
- V rámci jednoho dodacího listu lze zatěžovat více středisek. Generování dodacího listu ze vzoru dodacích listů – urychlení zadávání. Možnost zadávání dodacích listů v jiné aplikaci gastro a následně import dokladů do Gastra. Využití např. při zadávání dodacích listů externistou. Přenosy dodacích listů z externí aplikace přes USB, mail nebo automatizovaně přes cloud.
Inventury a uzávěrky v systému GASTRO32
- Inventury na střediscích s vyčíslením rozdílu v kusech, skladových nebo skladových a prodejních cenách.
- Zápis inventurních zůstatků i na pokladnách POS32 s následným importem zůstatků do Gastra.
- Libovolný počet inventur v rámci účetního období – řešení předávání směn. Možnost inventur pouze určité skupiny např. masa. Používá se na kuchyni pro předání směny, kompletní inventura se provede až na konci měsíce. Možnost vyčíslení mank a přebytků jedním pohybem – vyčíslení celkového manka nebo přebytku.
- V inventurách dynamické vytváření mini skupin technologicky zaměnitelných položek pro vyčíslení mank a přebytků jako celku.
- Klouzavé uzávěrky skladu – možnost pracovat v aktuálním měsíci a současně i v minulém měsíci. Zápisy dokladů v novém měsíci nejsou podmíněny uzavřením minulého měsíce.
Manažerský modul v systému GASTRO32
- Manažerské sestavy vyčíslení marží procentuálních absolutních dle surovin a receptur při porovnání ceny dosažených na pokladně vůči cenám skladovým. Sestavy procentuální ztrátovosti po položkách jakožto poměr mezi inventurním mankem a ideálním odpisem přes receptury.
- Generátor vlastních sestav.
- Exporty sestav do MS Excel, PDF, Word.
- Sledování a porovnávání nákupů stejného zboží od různých dodavatelů, porovnávání dodávek různých dodavatelů. Možnost vytvoření exportních můstků pro přenos dokladů přímo do účetnictví.
Řízení pokladen v systému GASTRO32
- Příprava ceníků pro připojené pokladny. Názvy PLU na pokladnách mohou být jiné než názvy zboží ve skladu. Více PLU tak může odepisovat stejné zboží. Přímý odpis rozlévaných nápojů z karet bez nutnosti vytvářen formálně recepturu. Definice sezónních ceníků pro pokladny, které se použiji pouze zkopírováním. Definice cenových hladin pro pokladny POS32.
Odpisy snídaní, polopenzí, rautů a surovin
- Jednoduché odpisy snídaní, polopenzí a podobných opakujících se odpisů na základě definovaných odpisových vzorů.
- Vyčíslení nákladů na jednotlivé činnosti.